Kwas chlebowy jest prawdopodobnie najpopularniejszym napojem bezalkoholowym w Rosji, na Białorusi i w Ukrainie. Robi się go ze sfermentowanego chleba, brzmi nieciekawie, ale podobno warto pić dla zdrowotności - zawiera witaminy E i B1. Nie pałam do niego wielkim uczuciem, ale jest wyjątek - kwas produkowany przez mnichów z Poczajowa, lekko miodowy i bardzo orzeźwiający. Na zdorowja :)
Здається що хлібний квас є найпопулярнішим безалькогольним напоєм в Россії, Білорусі та Україні. Квас виробляють з ферментованого хліба, що може не звучить приємно, але він корисний для здоров'я – містить вітамін E та B1. Я не дуже кохаю цей напій, але є один виняток – це квас який виробляють монахи почаївського монастиря – дещо медовий та дуже освіжаючий. На здоров'я!
Здається що хлібний квас є найпопулярнішим безалькогольним напоєм в Россії, Білорусі та Україні. Квас виробляють з ферментованого хліба, що може не звучить приємно, але він корисний для здоров'я – містить вітамін E та B1. Я не дуже кохаю цей напій, але є один виняток – це квас який виробляють монахи почаївського монастиря – дещо медовий та дуже освіжаючий. На здоров'я!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz